Nya segrar i asylkampen

 

« Vanvård, felmedicineringar och dödsfall i privatiseringarnas spår”vi är de 99 procenten” »Nya segrar i asylkampen

De politiska flyktingarna från Iran, Namjo Tehmi och Mitra Kahrom, har fått uppehållstillstånd och släpps ur flyktingförvaret i Märsta.
Samtidigt har advokaten Maria Ivic och Asylrörelsen i Stockholm lämnat in nytt material i Ali Mansouris fall med en yrkan om verkställdhetshinder. De nya materialen visar att Alis politiska aktivitet, även från Sverige är väl känd för den Iranska regimen.

– Detta är en stor seger. Våra protester har varit viktiga men också Alis motstånd och vilja att kämpa, säger Rasool Benavand från Iranska Flyktingars Riksorganisation.

– Idag lämnar vi dessutom in ett brev som bevisar Alis politiska aktivitet mot regimen i Iran, säger Foujan Rouzbeh från Asylrörelsen som har varit i kontakt med hans organisation ‘The Cultural Society of Alahwaz’.

– På måndag har Ali Mansouri suttit inlåst i förvar i 60 dagar. Då måste de släppa honom eller ompröva beslutet om förvarstagande. Ali har utsatts för våld och extrem stress under två utvisningsförsök – vilket är polisanmält – och dessutom förvägrats sjukvård av Migrationsverket, säger Mattias Bernhardsson, Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamot i Haninge.

Nu försöer Asylrörelsen få ut Ali genom att ordna så att en läkare och psykolog kan göra ett utlåtande som kräver att han släpps fri.

– Vi ger oss inte förrän Ali har uppehållstillståndet i handen, betonar Rättvisepartiet Socialisternas Ruben Derkert och uppmanar alla att mobilisera till det stora mötet om asylkampen den 27 oktober i Stockholm.

Kampen fortsätter nu för de hungerstrejkande iranska flyktingarna i Stockholm, mot tvångsutvisningarna till Irak och för alla flyktingars rätt till asyl.

http://rssthlm.wordpress.com/2011/10/13/nya-segrar-i-asylkampen/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s