Reza för sjuk för att utvisas

Eskilstuna. Migrationsverket skulle under måndagsförmiddagen utvisa Reza Hamedian till Iran, där han riskerar över 200 piskrapp för att han konverterat till kristendomen. Men nu står det klart att avvisningen inte går att genomföra. Reza är i för dåligt skick. (Uppdaterad)

Eskilstuna-Kuriren har tidigare berättat om familjen Hamedian, som flydde Iran efter att de konverterat till kristendomen. Reza Hamedian är dömd av tingsrätten i Iran till över 200 piskrapp och tio års fängelse för sin konvertering. Nu riskerar han och familjen utvisning, bland annat eftersom Migrationsverket inte tror på att de konverterat.

Kristdemokraten Lotta Jonsson har engagerat sig i fallet. Hon har vakat över Reza när han varit inlagd på Mälarsjukhusets psykiatriska klinik. Där hölls tidigare under måndagen protester mot den planerade utvisningen.

Reza Hamedian uppges lida av dödsångest och är mycket svag både fysiskt och psykiskt.

– Det här är sjukt, säger Lotta Jonsson.

Rezas familj – hans fru Bahares och deras två barn – hotas också av avvisning. Lotta Jonsson har hjälpt hans fru och barnen att hålla sig gömda.

Vid 12-tiden på måndagen uppgav Lotta Jonsson att Migrationsverket ska ha beslutat att avvakta med utvisningen, till följd av Rezas dåliga skick.

Källa: http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1394960-reza-for-sjuk-for-att-utvisas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s