Reza kvar på Mälarsjukhuset

Eskilstuna. Migrationsverket skulle under måndagen ha utvisat Reza Hamedian till Iran. Men avvisningen har ännu inte genomförts. Orsaken är Rezas dåliga hälsotillstånd.

Han är sedan i lördags inlagd på Mälarsjukhusets psykiatriska klinik i Eskilstuna.

– Reza mår jättedåligt, lider av dödsångest och är jätterädd, säger kristdemokraten Lotta Jonsson, som engagerat sig i fallet.

Eskilstuna-Kuriren har tidigare berättat om familjen Hamedian som flydde från Iran efter att de konverterat från islam till kristendomen. Reza Hamedian är dömd i Iran till tio års fängelse och 275 piskrapp för sin konvertering.

Nu riskerar familjen utvisning från Sverige eftersom inte Migrationsverket tror att de konverterat. Reza är inlagd på Mälarsjukhuset medan hans fru Bahares och parets två barn hålls gömda med hjälp av Lotta Jonsson.

– Reza känner sig jättesvag. På 60 dagar i Migrationsverkets förvar gick han ner från 84 till 60 kilo. Han har mest druckit vatten, så jag är glad att han äter lite nu, säger Jonsson, som är med och vakar på Mälarsjukhuset.

Migrationsverket meddelade i måndags att man skulle avvakta med utvisningen till följd av Rezas dåliga hälsotillstånd.

– Det finns hopp för honom så länge han är här. Men polisen kan ju komma när som helst och hämta Reza. Det känns jobbigt, säger Lotta Jonsson och fortsätter:

– Nu ska vi skicka in ett läkarintyg, en ny ansökan om verkställdhetshinder och en inhibition till Förvaltningsprocessenheten i Solna, sen är förhoppningen att man blåser av avvisningen.

Källa: Ekuriren http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1396483-reza-kvar-pa-malarsjukhuset

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s