Broder till dödsdömd fängslad

2012-10-12 10:25
Tidigt på torsdagsmorgonen greps Majid Sedeghi i sitt hem av civilklädd polis. Dagen innan hade han intervjuats av BBC:s persiska kanal och Voice of America angående sin bror, Saeed Sedeghi, som skulle avrättas på torsdagen.Avrättningen av Saeed Sedeghi, och tio andra män som förts från Ghezel Hesarfängelset till Evinfängelset, skulle verkställas på torsdagen. När de anhöriga kom till fängelset fick de veta att avrättningarna hade flyttas fram till lördagen.

Majid Sedeghis anhöriga har inte fått kontakt med honom sedan han greps. När mamman ringde polisen för att få veta var han hölls fängslad fick hon beskedet att de inte kunde hjälpa henne men blev tillsagd att de inte skulle tala med media om den förestående avrättningen. Hon gick då till Evinfängelset och Kahrizakfängelset, men fängelsevakterna sa att det inte hade några uppgifter om Majid Sedeghi.

Amnesty uppmanar Iran att omedelbart och villkorslöst släppa Majid Sedeghi och garantera att han inte utsätts för tortyr. Det är oacceptabelt att gripa en person för att han med fredliga medel kämpar mot sin brors avrättning genom att uttala sig i media.

Källa: Amnesty International

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s